Word lid van de NABK

Lidmaatschappen

De NABK kent drie lidmaatschappen: het Zilveren, Gouden en NABKPRO lidmaatschap. Het Gouden lidmaatschap is het normale lidmaatschap.

ZILVER

Het Zilveren lidmaatschap is bijna hetzelfde als het Gouden Lidmaatschap. Als Zilveren lid krijgt u alleen geen welkomstgeschenk, geen gratis doorlopend tijdschriftabonnement en geen gratis kunstboeken.

GOUD

Als Gouden lid krijgt u gratis toegang tot meerdere landelijke kunstbeurzen, 1 à 3 gratis kunstboeken per jaar, een gratis abonnement op Kunstenaar Magazine, kortingen op aankopen van kunstenaarsmaterialen, presentatiemogelijkheden in kunstboeken en tijdschriften, kortingen op expositiemogelijkheden, gratis toegang tot grote kunstbeurzen met een introducé, gratis advies en nog veel meer. Bovendien kunt u kiezen uit een aantal prachtige welkomstgeschenken.
Overzicht van activiteiten en voordelen voor leden

NIEUW: Het is ook mogelijk om een half jaar Gouden lid te worden. U ontvangt dan alle actuele voordelen die u aangeboden krijgt in de maanden dat u lid bent. U ontvangt geen welkomstgeschenk. Na afloop van het half jaar kunt u uw lidmaatschap verlengen.

NABKPRO lidmaatschap

Dit lidmaatschap is uitsluitend voor beroepskunstenaars. Het lidmaatschap van NABKPRO omvat alle onderdelen van het gouden lidmaatschap, plus onder andere: deelnamemogelijkheden met collectieve stands aan grote landelijke kunstbeurzen als de Affordable Art Fair en Art Rotterdam, recht op deelname met een eigen stand aan de jaarlijkse Nationale Kunstdagen met € 100,- korting, jaarlijks recht op een halve pagina in het beroepsdeel van het Jaarboek Kunstenaars en recht op kosteloze deelname aan de jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor beeldend kunstenaars.

Voor het NABKPRO lidmaatschap gelden enkele criteria, die u hier kunt vinden: lidmaatschapsreglement.

De waarde van alle cadeaus, kortingen enzovoorts, bedraagt bij alle lidmaatschappen aanzienlijk meer dan de contributie. U krijgt de actuele voordelen maandelijks voorgelegd via de nieuwsbrief.

Zilver

Goud

NABKPRO

Kortingen op kunstenaarsmaterialen Ja Ja Ja
Kortingen op expositiemogelijkheden Ja Ja Ja
Kortingen op presentaties in kunstboeken en tijdschriften Ja Ja Ja
Gratis advies Ja Ja Ja
Gratis basisvermelding op allekunstenaars.nl Ja Ja Ja
50% korting op een uitgebreide presentatie op allekunstenaars.nl Ja Ja Ja
Gratis toegang tot meerdere landelijke kunstbeurzen Ja Ja Ja
Maandelijkse nieuwsbrief met actuele voordelen Ja Ja Ja
Gratis welkomstgeschenk - Ja Ja
Gratis abonnement kunsttijdschrift - Ja Ja
Gratis kunstboeken (1 à 3 per jaar) - Ja Ja
Gratis toegang voor introducés tot landelijke kunstbeurzen - 1 3
50% korting op publicatie in het Jaarboek Kunstenaars - - -
Expositiemogelijkheden met collectieve stands op grote landelijke kunstbeurzen - - Ja
Jaarlijks gratis toegang tot twee à drie kunstmusea met spraakmakende tentoonstellingen. - - Ja
Recht op deelname aan de jaarlijkse Nationale Kunstdagen met € 100,- korting. - - Ja
Jaarlijks recht op een halve pagina in het beroepsdeel van het Jaarboek Kunstenaars. - - Ja
Recht op kosteloze deelname aan de jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor beeldend kunstenaars. - - Ja
Gratis deelname aan het Landelijk Atelierweekend. - - Ja
en nog veel meer voordelen. Ja Ja Ja
Jaarlijkse contributie *) € 36,-
(incl. BTW)
€ 66,-
(incl. BTW)
€186,-**)
(excl. BTW)
Eenmalig inschrijfgeld € 25,- € 25,- € 25,-

Nu betaalt u € 39,- (zilver) , € 71.50 (goud) of € 243.75 (pro) contributie voor uw lidmaatschap van 2018 en 2019 plus de eenmalige entreekosten van € 25,-.

Voor het half jaar Gouden lidmaatschap is de contributie € 48,- voor 6 maanden, plus de eenmalige entreekosten.


*) Vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders aangegeven. Leden die in het buitenland, in Europa, wonen, betalen € 10,- per jaar extra i.v.m. de hogere portokosten, in landen buiten Europa, € 20,- extra per jaar.
**)Exclusief 21% BTW (€ 225,06 incl. BTW) of 16,90 ex. BTW per maand.


Welkomstgeschenk

Word nu Gouden of NABKPRO lid, u krijgt dan meteen als welkomstgeschenk de inschrijfkosten voor de Annual Dutch Art Fair 2018 (www.ADAF.nl) cadeau, ter waarde van € 75,-. Of, het Jaarboek Kunstenaars 2018 en het boek Beeldende Kunst in Nederland 5 (t.w.v. samen € 36,90). Het Jaarboek Kunstenaars 2018 en het boek Beeldende Kunst in Nederland 5 (t.w.v. samen € 36,90).


Aanmeldformulier

Lidmaatschap

Ja, ik word lid van de NABK en kies voor het volgende lidmaatschap:
Welkomstgeschenk

Ik word Gouden of NABKPRO lid en kies als welkomstgeschenk:
Uw activiteiten


Voornaamste discipline(s)


Hier kunt u aangeven tot welke categorie kunstenaars u behoort. (Dit is niet verplicht. Toelichting. )Wat betekenen BK, SA, VK en STU?

In toenemende mate vervagen grenzen tussen de beroepskunstenaar en de serieuze amateur kunstenaar. Ook de kwaliteit van het werk van zogenoemde amateur kunstenaars wordt vaak hoog gewaardeerd. Dat blijkt onder andere uit het Jaarboek Kunstenaars, de exposities in het kader van ′Anoniem gekozen′ en de hoog gewaardeerde Kunstdagen waar zowel beroepskunstenaars als vrije tijdskunstenaars exposeren.

De diverse categorieën kunstenaars onderscheiden zich dan ook niet per definitie door de kwaliteit van het werk. Het gaat eerder om de intensiteit (tijd) die men in beoefening van de kunst steekt: de vrijetijdskunstenaar besteedt gemiddeld slechts een beperkt aantal uren per week aan het creëren van kunst, terwijl de serieuze amateur kunstenaar per week gemiddeld al gauw een tiental uren of meer bezig is met het creëren van kunst.

Als men in het levensonderhoud afhankelijk is van de opbrengst van de kunst is men beroepskunstenaar. In dat geval moet men ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel (KvK). Als men niet bij de KvK is ingeschreven is, of geen nummer invult, wordt men beschouwd als serieuze amateur kunstenaar (SA).

Ook de kunstenaars die een opleiding volgen aan een kunstacademie of nog geen jaar zijn afgestudeerd, vormen een aparte categorie: student (STU). Zij komen in aanmerking voor een studenten-abonnement tegen een sterk verlaagde prijs. Het abonnement gaat na een jaar over in een abonnement met de normale contributie. (Dit geldt ook voor de studenten, die een jaar na hun aanmelding als lid, nog geen jaar zijn afgestudeerd.)

Vrijwel alle activiteiten, acties, aanbiedingen, enzovoorts en ook de adviesfunctie van de NABK en het NABK Kunstenaarsfonds gelden voor alle leden in alle categorieën. In uitzonderlijke gevallen, wordt een activiteit georganiseerd voor slechts een of enkele categorieën.Ik studeer(de) aan de kunstacademie:(Verwacht) Afstudeerjaar kunstacademie:KvK-nummer:Het maken en verkopen van mijn kunst is mijn grootste inkomstenbron of een groot deel daarvan:
(alleen van toepassing bij aanmelding als lid van NABKPRO.)


Ik ben geattendeerd op de NABK door:


Betaling

Hoe wilt u uw contributie voldoen?

Indien u wenst te betalen via automatische incasso, vul dan hieronder uw rekening gegevens in.

Rekening (IBAN)
Rekeninghouder
Plaats

Uw persoonsgegevens


Geslacht
Voornaam
Voorletters
Tussenvoegsel(s)
Achternaam

Kunstenaarsnaam

Straat
Huisnummer
Toevoeging

Postcode
Plaats
Land

Website

E-mailadres
E-mailadres (herhaal)

Telefoon

Geboortejaar


Actiecode


Eventuele vragen of opmerkingen

Ik heb kennis genomen van de privacy verklaring en ga akkoord met het lidmaatschapsreglement en (opent in nieuw venster).


Verzenden


(Alle vermelde bedragen zijn inclusief 21% BTW).


Kunstliefhebbers

 

Kunstenaars