7populieren

Kunstenaar 7populieren
Discipline(s) Beelden en Objecten, Grafiek
NABK lid sinds 2014
Plaats Leiden
Website www.hendrik-art.com

Profiel In de zeventiger jaren van de vorige eeuw ben ik begonnen met etsen van zinkplaten en vooral het lassen van geometrische sculpturen uit plaatstaal en oud ijzer. Dit was bij de Vrije Academie in Den Haag destijds. In Delft bij de Krakeelhof stond jarenlang een werkstuk van mij bij de ingang van het gelijknamige complex. Ook heb ik verscheidene werkstukken geschonken aan vrienden ter plaatsing in tuinen en op terras. De meeste werkstukken zijn vastgelegd op foto's en een aantal staat bij mij thuis op het terras en in de tuin ter bezichtiging. Ook staat mijn Zwarte Tulp uitgevoerd in metaal bij Ronald Mc. Donald te Leiden opgesteld in de tuin.

Ik ben sinds enkele jaren geswitcht naar sculpturen van harde steen die buiten staan. Steensoorten voor buiten zijn kalksteen en marmer. De laatste tijd maak ik ook geometrische modellen van gasbeton een materiaal dat relatief gemakkelijk te bewerken is.
Mijn achtergrond is ingenieur, dat verklaart mijn voorliefde voor geometrie en symmetrie. Twee maal per jaar vertrek ik met mijn echtgenote naar midden Portugal om inspiratie op te doen. De plaats waar we zitten is Lourical. Waarschijnlijk gaan we het appartement binnen nu en twee jaar verkopen. Daarmee zal een een einde komen aan mijn stages bij de portugese beeldhouwer. Inmiddels ben ik in de leer bij een professioneel lasser om de fijne kneepjes van MIG en MAG onder de knie te krijgen en staan er enkele interessante sculpturen van Cor Ten staal op stapel bestemd voor plaatsing in de openbare ruimte.

Ik heet iedereen van harte welkom voor een bezoek aan onze beeldentuin om van gedachten te wisselen over mijn kunstobjecten en te onderzoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.
ir. hendrik th van asselt
beeldentuin 7 populieren
swammerdampad 91
2334 da leiden
jjmvanasselt@gmail.nlWebsite

kubisme (2018)
7populieren
portugees marmer, 100 x 40 x 40 cm

zie foto


Naar leden overzicht