Fotobodyart

Kunstenaar Fotobodyart
Discipline(s) Digitale kunst, Fotografie
NABK lid sinds 2019
Plaats Amersfoort
Website fotobodyart.nl

Profiel Hoewel ik sinds kort geen hobby-kunstenaar meer ben maar nu "professioneel kunstenaar" ben, gaat daaraan een hele geschiedenis vooraf.
Hieronder een deel van die geschiedenis en mijn ontwikkeling tot "professional".
Al heel vroeg was creativiteit de basis voor mijn hobby's zo was ik in mijn lagere schooltijd vooral bezig met schetsen en tekenen.Toen ik daarna naar de technische school ging kwamen daar andere hobby's voor in de plaats maar toch speelde ook daarbij de creativiteit meestal een belangrijke rol.Toch kwam in de loop van de tijd naast de andere hobby's ook het grafische werken weer naar voren.In 1979 ben ik begonnen mijn hobby fotograferen te combineren met airbrush en knippen en plakken.Ik ben toen collage's van foto's gaan maken door foto's van een bloot lichaam te combineren met een foto van een struik of boom.De foto van de struik of boom vergrootte ik heel sterk waarna ik hem met een airbrush inkleurde om het later als achtergrond te gebruiken.Met een scalpelmesje sneed ik het lichaam uit de foto met het blote lichaam waarna ik dit op de achtergrond plakte.Tenslotte maakte ik van het geheel een kleurenkopie (wat in 1979 soms heel verrassende effecten opleverde).Op een gegeven moment ben ik voor de achtergrond in plaats van een struik delen van het lichaam van het model gaan gebruiken die ik net als bij de struik sterk uitvergrootte waardoor het soms niet meer herkenbaar is als lichaamsdeel. Als je naar de voorbeelden gaat kan je in het kunstwerk Grot bijvoorbeeld zien dat ik in mijn eigen oor sta.
De computer was al heel lang ook een van mijn hobby's en op een gegeven moment ben ik de beide hobby's gaan combineren en nu werk ik dus niet meer met Airbrush en scalpel maar met de computer wat veel nieuwe en mooie mogelijkheden heeft gegeven.

In 1999 bleek bij toeval dat ik niet de enige was die wat ik maakte mooi vond wat tot mijn verassing de aanleiding was voor een expositie, hierna volgde een artikel in het tijdschrift Naturisme.

Naar aanleiding van het artikel in Naturisme kreeg ik een aantal reacties van mensen die mijn kunst mooi vonden en wel voor mij wilde poseren.

Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid mij verder te ontwikkelen, hoewel het wel wennen was modellen te fotograferen, vaak was ik nerveuzer dan het model. Voor bijna al mijn modellen de eerste keer was dat zij poseerden en dan nog wel bloot, gelukkig zijn al mijn modellen heel aardige mensen die veel geduld met mij hadden waarvoor mijn hartelijke dank!!!!
In het leven zijn mensen belangrijk voor mij

Ik werk met blote mensen omdat ik vanuit het naturisme heb ervaren dat, als we alle bedekkende en vertekenende kleding, versieringen e.d. weglaten de echte en vaak veel mooiere mens naar voren komt. (zeker met de uitgangspunten van het Naturisme, respect voor mens en natuur).
Zoals je in de voorbeelden van mijn kunst wil ik graag met allerlei "echte" mensen werken dus dik,dun, oud, jong enz. zoals ze ze dagelijks overal tegenkomt.

Mijn tweede model was bijvoorbeeld een oudere vrouw, ik was hier heel blij mee, haar lichaam vertelde een heel verhaal van meer dan 80 jaar en zo kan naast een jong lichaam met de schoonheid van de jeugd een oud lichaam ook zo mooi zijn.
Omdat ik geïnteresseerd ben in mensen (zeker die voor mij willen poseren) en omdat ik in mijn werk probeer ik wat meer van het model te laten zien dan alleen de buitenkant heb ik voordat we een fotosessie starten altijd een gesprek met het model.

Op dit moment is mijn kunst ook mijn beroep geworden (en de bouw van mijn site een belangrijke hobbyWebsite

Branding
Fotobodyart
Fotografie en Grafisch, Diverse mogenlijheden

Branding is één van mijn eerste kunstwerken waarbij ik ook zelf het model ben. Het kunstwerk is een collage van foto's waarbij de achtergrond een sterk vergroot en ingekleurd detail van mijn rug is, het model ben ik zelf en de voorgrond zijn sterk vergrote en ingekleurde details van mijn haren. Mijn kunst bestaat altijd uit een model met als voorgrond en achtergrond sterk vergrote en ingekleurde details.


Website

Verborgen
Fotobodyart
Fotografie en Grafisch, Diverse formaten

Dit mooie en enorm sympathieke model kon in verband met mogelijke problemen op onder andere haar werk niet herkenbaar poseren. Zoals altijd bestaan de achtergrond en voorgrond uit sterk vergrote en ingekleurde detail van haar lichaam. Hier is om herkenning te voorkomen ook het model zelf ingekleurd.


Website

Stroom (2010)
Fotobodyart
Fotografie en Grafisch, Diverse formaten mogelijk

Een heerlijk model om mee te werken en wat een aardige vrouw, de fotoshoot en het maken van kunstwerken waarin zij het model was ging in een heerlijke stroom. Ook hier zijn voorgrond en achtergrond weer sterk vergrote en ingekleurde details van het lichaam van dit moel.


Website

Lach (2020)
Fotobodyart
Fotografie, Digitale collage, 60x90 cm

De titel verwijst naar mijn blije gevoel tijdens het werken met dit fantastisch model. De voorgrond en achtergrond zijn details van het lichaam (van het model)


Website

Relaxed (2020)
Fotobodyart
Fotografie, Digitale collage, 60x90 cm

In dit geval zelf weer het model de titel was hoe ik mij voelde tijdens de fotosessie. Ook hier zijn de voorgrond en de achtergrond weer details van het lichaam van het model (hier dus mijn lichaam)


Website

Bos (2014)
Fotobodyart
Fotografie Digitale collage, 60x90 cm

De titel was de eerste indruk die het model had bij dit werk. De achtergrond en de voorgrond zij details van het lichaam van het model


Website

Warmte (2003)
Fotobodyart
Fotografie, Digitale collage, 60x90 cm

De titel was wat wat dit stel uitstraalde tijdens de fotoshoot. De achtergrond en de voorgrond bestaan uit details van de lichamen van de modellen


Website

Ervaren (2019)
Fotobodyart
Fotografie, Digitale collage, 60x90 cm

Een nieuwe ervaring, werken met een ervaren model. De voorgrond en achtergrond zijn voor dit model heel herkenbare details.


Website

Zusjes (2020)
Fotobodyart
Fotografie, Digitale collage, 60x90cm

Dit fijne en aardige model na 20 jaar opnieuw gefotografeerd en beide fotoshoots in dit werk verwerkt. Ook nu zijn de voorgrond en de achtergrond opgebouwd uit details van het lichaam van het model.


Naar leden overzicht