Iris Rijntjes

Kunstenaar Iris Rijntjes
Discipline(s) Sieraden
NABK lid sinds 2018
Plaats Gouda
Website irisrijntjes.nl

Profiel Mijn sieraden kenmerken zich door simpele, krachtige lijnen en bijzondere, unieke ontwerpen. Kracht, eenvoud en elegantie staan bij mijn werk centraal.
Te onderscheiden zijn mijn vrije werk, waarbij het idee de ingang is en de vormgeving en het materiaal volgend. Ik laat me hierbij mede inspireren door de natuur, zoals in mijn series "Zilt Stil Leven" (zeewier en helmgras) en "Tulpen-NL". Daarnaast maak ik meer commercieel werk, sieraden van edelstaal, zilver en goud, waarbij ik me laat leiden door het materiaal zelf. Vaak zijn (half)edelstenen in mijn sieraden verwerkt.

Naast mijn eigen collectie is werk in opdracht mogelijk. U kunt altijd een afspraak maken in mijn atelier in Gouda. (www.irisrijntjes.nl)Website

Halssieraad met Jaspis Breccie
Iris Rijntjes
Edelstaal, zilver, Jaspis BreccieWebsite

Zilveren Rondjes
Iris Rijntjes
Zilver, diverse bewerkingenWebsite

Halssieraad serie 'Tulpen-NL'
Iris Rijntjes
Edelstaal, apoxyclayWebsite

Halssieraad met Sodaliet
Iris Rijntjes
Edelstaal, zilver, SodalietWebsite

Ring met groene Zirkonia
Iris Rijntjes
Zilver, ZirkoniaWebsite

Ring met Rookkwarts
Iris Rijntjes
Zilver, RookkwartsWebsite

Halssieraad 'Tulpen-tros' (2020)
Iris Rijntjes
Hennep, apoxy-clay, katoen

Halssieraad uit die serie "Tulpen-NL"


Oproepen en aanbiedingen

OnderwerpNationale Kunstdagen Nieuwegein
beschrijvingSieraden: voor wie van strak, stijlvol en elegantie houdt: tijdens de Nationale Kunstdagen exposeer ik mijn sieraden. Graag tot ziens! (foto: zilveren ring met Sterrobijn)
websiteirisrijntjes.nl


OnderwerpGouda bij Kaarslicht
beschrijvingTijdens het sfeervolle event 'Gouda bij Kaarslicht' is op vrijdag 13 december de Gouwekerk ingericht als overdekte markt met kunst, techniek, muziek en lekker eten. De Firmanten van de Firma van Drie tonen hun werk, terwijl u kunt luisteren naar een uitgebreid afwisselend akoestisch kamermuziekprogramma en kunt genieten van een hapje en een drankje (12.00-23.00, Gouwekerk, Hoge Gouwe 41, Gouda) (foto: Halssieraad met Jaspis Breccie / zilver, edelstaal)
websitehttps://www.goudabijkaarslicht.nl/assets/files/programmaboekje_gbka2019_191118_081231.pdf
Naar leden overzicht