Joke Holwarda

Kunstenaar Joke Holwarda
Discipline(s) Beelden en Objecten, Sieraden, Meerdere discipl
NABK lid sinds 2012
Plaats AALDEN
Website artelieraelderhooghe.nl

Profiel Joke Holwarda, edelsmid / beeldend kunstenaar.In Artelier Aelder Hooghe worden op ambachtelijke wijze exclusieve sieraden uit verschillende materialen vervaardigd. Joke werkt vooral in opdracht en dat maakt dat het ontwerp exclusief is door er een eigen stijl aan te geven.
Verder geeft zij op creatieve wijze vorm aan wandpanelen en bijzondere kunstobjecten zowel voor binnen als buiten. Haar ontwerpen kenmerken zich door een grote dynamische expressie, wat bij het publiek verwondering en interesse opwekt.

In het Drentse zanddorp Oud-Aalden is haar atelier/ kunstwinkel gevestigd met uitzicht over de brink en de es. Naast haar eigen werk wordt er werk geƫxposeerd van een of meerdere gastexposanten
Website

Golf-sculptuur en Waterlopers (2019)
Joke Holwarda
RVS, 200x25

Kunstobject in twee verschillende uitvoeringen draaiend op de wind liggend op/boven het water. Tevens zijn op de achtergrond de Waterlopers te zien. Foto gemaakt bij Beelden in Gees tijdens de zomerexpositie 2019.


Website

kronkel collier (2016)
Joke Holwarda

wit en geel gouden collier


Website

Kerkje van Zweeloo (2020)
Joke Holwarda
Brons, Sokkel 40x 40x 130 object 35x 5 cm

Het dertiende eeuwse kerkje van Zweeloo ooit geschilderd door Vincent van Gogh heb ik geabstraheerd en in brons uitgevoerd. Dit alles geplaatst op een sokkel waar het op ronddraait zodat je niet alleen het object ziet maar tevens de schaduw geprojecteerd op de muur. De schaduw vervormd maar steeds komt het kerkje weer tevoorschijn.


Naar leden overzicht