Mandy Jones

Kunstenaar Mandy Jones
Discipline(s) Gemengde techniek, Grafiek, Schilderen
NABK lid sinds 2019
Plaats Buurmalsen
Website www.mandyjones.nl

Profiel Mandy Jones, kunstenares, vaktherapeut, docent en ontwerpster. "Het maken van 'visual art' is mijn passie. Altijd geweest. Het zit diep in mijn roots en ik heb het door de jaren heen gekoesterd en rijkelijk gevoed met kennis en ervaring."

Mandy Jones gebruikt voor haar schilderwerken diverse materialen en technieken. Al 25 jaar werkt zij met acrylverf, acrylmediums en mixed medium om echte 'voelbare' werken te maken en recente experimenten met mixed medium in combinatie met epoxy hebben haar 'Muddy Waters Series' opgeleverd.
De laatste jaren gebruikt Mandy ook Cobra olieverf in de vorm van Finger painting. "Finger-painting brengt mij letterlijk en figuurlijk dichter bij mijn onderwerp. Het voelt heel prettig om zo direct met verf te kunnen werken. Het is echt verslavend."
Naast schilderijen maak Mandy ook drukprenten van een linosnede. Dit zijn bijzondere afbeeldingen, vaak met fruitbomen, vogels en dieren als hoofdrolspelers.

Mandy gebruikt graag felle kleuren en organische vormen om haar 'verhalen' te vertellen. Het effect van de mens op natuur en dier (en andersom) wat Mandy bezighoudt, is ook vaak terug te zien in haar werk. Een innerlijke reactie op dat wat op haar pad komt bezorgt haar inspiratie. Bomen, vogels, wisselende jaargetijden en levenscyclussen .. "Als je even ophoud met denken en echt kijkt, zie je zoveel."Website

'Eye of the Beholder', Muddy Waters Series (2019)
Mandy Jones
Mixed medium/epoxy, 65 x 95 cm

Geïnspireerd op de typische Nederlandse zandbodem na een regenbui in de bossen, gemaakt met acrylverf, -inkten, -mediums, epoxy en met gedroogd organische materiaal vanuit het natuur. In zwarte baklijst.


Website

'Glimpse of the Soul', Muddy Waters Series (2019)
Mandy Jones
Mixed medium/epoxy, 122 x 85 cm

Geïnspireerd op de typische Nederlandse zandbodem na een regenbui in de bossen, gemaakt met acrylverf, -inkten, -medium, epoxy en met gedroogd organische materiaal uit het natuur. In zwarte baklijst.


Website

'Sleep Tight' (2019)
Mandy Jones
Finger-painted olieverf, 80 x 120 cm

Finger-painted met Cobra olieverf op doek


Website

'Washed Up' (2019)
Mandy Jones
Finger-painted olieverf, 80 x 80 cm

Finger-painted met Cobra olieverf op doek


Website

Fruit Trees of West Betuwe (2019)
Mandy Jones
Linodruk/handwerk, 50 x 23 cm

Deze prentenseries bestaat uit 4 fruitbomen: appel (Abundance) kers (Cherry Takeaway) pear (Food Chain) en pruim (Forbidden Fruit). De prenten vertellen verhalen over de fruitbomen en de vogels die leven in de West Betuwe. Dit zijn door mij ontworpen grafische beelden uit lino gesneden en met de hand gedrukt. Soms voeg ik enkele kleuraccenten toe met penseel en inkt.


Naar leden overzicht