Marianne Pruimboom

Kunstenaar Marianne Pruimboom
Discipline(s) Schilderen, Tekenen
NABK lid sinds 2020
Plaats Amsterdam
Website tekenenmetmarianne.nl

Profiel Kunstenares Marianne Pruimboom is afgestudeerd docent beeldende vorming met ruim 25 jaar ervaring. Ze heeft haar eigen atelier in Amsterdam (atelierpruimboom.com) en is naast de presentatrice tevens de schrijfster van de cursus Tekenen met Marianne.

Hoe leer je iemand tekenen? Dat was Marianne's grote vraag toen ze begon aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Amsterdam, richting tekenen / schilderen / kunstgeschiedenis. Al doende leert men, tekenen is een vaardigheid. Zeker, maar tijdens de opleiding werd de vraag hoe je nu iemand goed kon leren tekenen voor haar niet afdoende beantwoord. Het leek wel of niemand de vinger op dat mysterieuze gebeuren kon leggen. Je leert beter kijken . Ja, maar hoe? Hoe moet je kijken? Wat moet je zien om goed te kunnen tekenen?

Door meer dan 25 jaar lesgeven en door zich grondig in de kunst van het tekenen/schilderen te verdiepen middels het schrijven van deze tekencursus en de presentatie van de video's durft Marianne nu wel te zeggen dat ze weet hoe je dat doet; u leren tekenen!

Kijk gerust even op tekenenmetmarianne.nl voor alle informatie en vraag een gratis video en e-book aan.Website

Rembrand (2017)
Marianne PruimboomWebsite

Sprotjes op een bord (2020)
Marianne PruimboomWebsite

Muziekkapel in het vondelpark
Marianne PruimboomWebsite

Geit (2010)
Marianne PruimboomWebsite

Mijn online Tekencursus "Tekenen met Marianne"
Marianne Pruimboom

In Tekenen met Marianne leert u werken met verschillende materialen, zoals tekenpotloden, houtskool, een inktpen, aquarelverf, pastel, enz. Aan de hand van verschillende oefeningen, met talloze stap voor stap voorbeelden, brengt u het geleerde in praktijk. Elke aflevering van Tekenen met Marianne bestaat uit een prachtig rijk geïllustreerd e-book én een video. In elke HD-video laat Marianne zien hoe u bepaalde technieken uitvoert en welke materialen daarbij nodig zijn. De video's en bijbehorende e-books zijn heel praktijkgericht, zodat u meteen zelf aan de slag kunt. Kijk op https://tekenenmetmarianne.nl voor meer informatie.


Website

Marianne aan het werk in haar atelier
Marianne PruimboomWebsite

E-books en video's van mijn tekencursus "Tekenen met Marianne"
Marianne PruimboomWebsite

Marianne aan het werk in haar atelier
Marianne PruimboomWebsite

Lesmateriaal uit mijn online tekencursus "Tekenen met Marianne"
Marianne PruimboomWebsite

Een e-book uit mijn online tekencursus "Tekenen met Marianne"
Marianne PruimboomNaar leden overzicht