Ria van der Meulen

Kunstenaar Ria van der Meulen
Discipline(s) Schilderen
NABK lid sinds 2014
Plaats Arnhem
Website riamschilderingen.nl

Profiel Mijn naam is Ria van der Meulen. Schilderen is mijn grootste passie.
Tijdens mijn opleiding - bij onder meer de beeldende kunstenaar en docente Rie Bouters, die mijn enthousiasme en groei in het schilderen stimuleerde - was het vooral de Utrechtse schilder en docent Gérard Grassère die - door zijn bevlogen manier van lesgeven - mij enorm inspireerde. Veel olieverfschilderijen kwamen in deze periode tot stand waarin mijn eigen stijl steeds duidelijker zichtbaar werd.

Later volgde ik een scholing in Kunstzinnige en Spirituele Therapie. Hierdoor bestaat mijn werk nu vooral uit transparante schilderingen op dik aquarelpapier of op doek. Hierbij ontstaat een uiterst verfijnd spel van kleuren, vormen, licht en donker. Soms dynamisch en vol leven, dan weer verstild en naar binnen gekeerd. Voor mij een zoektocht naar evenwicht, en harmonie, die blijft boeien.
Ik maak ook monoprints, via een vlakdruktechniek, met één, soms twee afdrukken. Vanuit mijn verbondenheid met het gegeven werk ik deze dan uit met vooral oliepastel. Een spannend, speels en verrassend gebeuren.

Mijn werk is semi-abstract. Ik schilder vanuit een thema en vanuit mijn intuïtie. Hierbij ontstaat het werk al schilderend. Ook de prachtige vormen uit de natuur kunnen mij enorm inspireren.

Ik exposeer vrij geregeld. Meestal zijn die zeer succesvol.Website

Transparante schildering 70 x 90 cm (2007)
Ria van der Meulen
70 x 90 cmWebsite

Olieverf op doek, 70 x 90 cm (2013)
Ria van der MeulenWebsite

Monoprint, 40 x 50 cm (2014)
Ria van der Meulen
40 x 50 cmOproepen en aanbiedingen

OnderwerpKunstverkoop/expositie Diaconessenkerk, Arnhem
beschrijvingNet als in de voorgaande jaren, ben ik - Ria van der Meulen - weer aanwezig op de kunstverkoop/expositie in de Diaconessenkerk, Arnhem. Veel bezoekers kennen mijn kleurrijke werk - bestaande uit transparante schilderingen, acrylverf op doek en monoprints. Ook nieuwe bezoekers zullen geraakt worden door de verscheidenheid in opzet en uitwerking van heel verschillende thema's, zowel abstract als semi-abstract. Een aantal van de schilderingen is vakkundig ingelijst in metalen of houten lijsten. Er zijn ook schilderingen die alleen in een passe-partout zijn opgenomen. Ik nodig u uit om naar mijn werk te komen kijken en te zien, maar vooral ook om te ervaren, wat er met kleuren, vormen, licht en donker allemaal mogelijk is. Ik ben de hele dag aanwezig en geef u graag informatie en uitleg over de schilderingen en over de verschillende technieken die ik bij het schilderen toepas. Het adres van de Diaconessenkerk is: Izaak Evertslaan 11, 6814 JH, Arnhem. De verkoop/expositie is op zaterdag 9 november en begint om 10 uur en eindigt op 17 uur. De toegang is gratis.
websiteriamschilderingen.nl
Naar leden overzicht