Wietske Otter

Kunstenaar Wietske Otter
Discipline(s) Fotografie, Schilderen
NABK lid sinds 2019
Plaats Houten
Website www.wietskeotter.nl

Profiel Naast mijn passie Fotografie, ben ik ruim zes jaar begonnen met abstract schilderen. Ik heb les gehad van Rolina van Vliet, beeldend kunstenaar en docente aan het Collage Kunstcentrum in Hoevelaken. Verder heb ik een workshop bij Willem Grift gehad met het werken met zand als verdikkingsmiddel bij schilderijen.
Wat mijn fotografie betreft ben ik de laatste jaren bezig met fine art fotografie. Ik heb o.a. eind 2018 een masterclass portret- en bloemfotografie gedaan bij fotografe Carla van de Puttelaar. In 2014 heb ik de opleiding Fotografie bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten afgerond.
Ik heb al verschillende exposities gehad van zowel fotografie als abstracte schilderijen. Op dit moment exposeer ik op de Kunstbrug in Oldenzaal met abstracte schilderijen.Website

Afscheid (2020)
Wietske Otter
Acryl, 120 x 80 cm

Het afgelopen jaar heb ik veel afscheid moeten nemen van dierbare mensen, soms aan de dood, soms aan het leven. Dit is een uiting daarvan. De rode band midden op het schilderij symboliseert de band der liefde die niet vergaat.


Website

Tussen de coulissen (2020)
Wietske Otter
Acryl, 120 x 80 cm

Dit staat symbool voor mijzelf die nog tussen de coulissen staat. Een stap naar voren dan sta ik in het licht, maar ik schrik er nog voor terug, dus blijf ik nog wat in de schaduw staan.


Website

Frozen Tears 1 (2019)
Wietske Otter
Acryl vermengd met zand, 90 x 70 cm

Frozen Tears staat voor het verdriet wat mensen aangedaan wordt. Vluchtelingen in de kou, kinderen in de knel, daklozen op straat.


Website

Frozen Tears 2 (2019)
Wietske Otter
Acryl vermengd met zand, 90 x 70 cm

De rode tranen staan voor het lijden van de mens door het geweld in de wereld waar mensen onderdrukt worden.


Website

Amaryllis (2019)
Wietske Otter
fotografie, 60 x 40 cm

Fine Art fotografie. Amaryllis die bijna uitgebloeid is, maar juist bijzonder mooi tegen een zwarte achtergrond gefotografeerd met daglicht.


Naar leden overzicht