Mieke Robben

Profiel

KunstenaarMieke Robben
DisciplineSchilderen
NABK lid sinds2010
PlaatsBREDA
Websitemiekerobben.nl
ProfielMieke Robben, Portretschilder, docent. Voor workshops portretschilderen - tekenen zie mijn site www.miekerobben.nl Een portret is in eerste instantie een interessant schilderij of houtskooltekening; waar de persoon schilderachtig en toch realsitisch en herkenbaar wordt weergegeven. In mijn academietijd ontwikkelde zich een sterke interesse in het schilderen van portretten en het experimenteren met kleurgebruik. Door veel te schilderen, het bestuderen van het werk van oude meesters, les te krijgen van door mij gewaardeerde kunstenaars en met dit alles te experimenteren, ontstond als vanzelf een eigen stijl. Ik houd van tegenstellingen die het werk interessant maken: detail en precisie naast los en suggestief; dun en transparant naast dik en pasteus met herkenbare penseelstreken. Ik werk in verschillende lagen van dun naar dik, waarbij de onderliggende lagen deels zichtbaar blijven en er een interessante verfhuid ontstaat. Mooi is dat het proces van het schilderen terug te vinden is op het doek. Qua kleurgebruik houd ik van kleurcontrasten en werk ik met complementaire (elkaar versterkende) kleuren, mijn kleurpalet is overwegend warm. Een werk is sterk als er ook voldoende tonaal contrast is; zowel donker als licht is dus belangrijk. Inspiratie bronnen zijn o.a. Rembrandt, Breitner, Israƫls, Caillebot, Van Gogh en Sam Drukker.

Kunstwerken

KunstwerkDrieluik Prinses Beatrix
jaar2013
beschrijvingDrieluik ,et lnks een jonge Bea, gericht op de toekomst; in het midden vol in het lactieve even; rechts terug blikkend.
websitemiekerobben.nl


KunstwerkFemme
jaar2011
beschrijvingVrij werk uit een serie van drie
websitemiekerobben.nl


KunstwerkPortret
jaar2017
beschrijvingportret met olieverf op canvas.
websitewww.miekerobben.nlOproepen en aanbiedingen

OnderwerpWorkshops portretschilderen - tekenen.
beschrijvingDriedaagse workshop op drie opeenvolgende donderdagen of vrijdagen. Data: 3,10 en 17 januari 2019 4,11 en 18 januari 2019 Vijfdaagse workshop op vijf opeenvolgende dagen, dus 1 week. Data: 10-14 dec 2018: VOL 15-19 april 2019
websitemiekerobben.nl
Naar leden overzichtKunstliefhebbers

 

Kunstenaars