Nieuws van leden


Hieronder vindt u een overzicht van oproepen en aanbiedingen van NABK leden.

Voornaam
Achternaam
Plaats
Volgorde selectie

Zoeken
 Zoekopties tonenOproep of aanbieding
Geplaatst door Jan Bakermans
OnderwerpIdeeënprijsvraag kunstwerk voor Het Huis van Waalre
OmschrijvingStuur een ontwerp in voor een nieuw kunstwerk in de tuin van Het Huis van Waalre De gemeente Waalre wil een nieuw kunstwerk plaatsen in de tuin van Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19. We zijn daarom op zoek naar kunstenaars uit Zuidoost Brabant die een ontwerp willen maken voor dit kunstwerk. Het kunstwerk komt op een bijzondere locatie te staan en heeft een belangrijke maatschappelijke waarde voor Waalre. Hoe kun je deelnemen? - Meld je aan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl o.v.v. "ontwerp kunstwerk Het Huis van Waalre". - Maak een ontwerp op A4-formaat en voeg een geschreven motivatie toe. Maak vervolgens een 3D maquette op schaal 1:20. - Lever voor 1 november 2017 het ontwerp, de motivatie en de maquette anoniem in bij de gemeentewerf aan de Van Dijklaan 12, 5581 WG in Waalre op maandagen tussen 8.00 - 12.00 uur. Voeg een gesloten brief toe met uw NAW-gegevens. Zet dezelfde titel (niet herleidbaar naar een persoon) op de gesloten brief met NAW-gegevens, het ontwerp, de motivatie en de maquette. De brief met de NAW-gegevens wordt pas na het kiezen van de winnaar geopend, de beoordeling is anoniem. Een titel herleidbaar naar een persoon wordt uitgesloten van deelname. Hoe gaat het vervolgens verder? - De werkgroep Kunst (bestaande uit wethouder Van Holstein, de projectleider van Het Huis van Waalre, de landschapsarchitect, een kunstenaar en een ambtenaar Kunst en Cultuur) beoordeelt de ontwerpen en kiest een winnaar. - De kunstenaar van het winnende ontwerp ontvangt een bedrag van ? 5.000,- excl. btw. - De werkgroep Kunst kiest vervolgens een partij die het ontwerp gaat uitvoeren. Het kunstwerk wordt in opdracht van de gemeente gemaakt. - Het maximale budget is ? 15.000,- excl. btw. Waarop beoordeelt de werkgroep kunst het ontwerp van het kunstwerk? - Het kunstwerk past binnen het omliggende landschap, maar is wel duidelijk waarneembaar. Het blokkeert de doorkijk naar het omliggende landschap niet teveel. - Het basismateriaal van het kunstwerk bestaat uit de steunbalken van het oude raadhuis van Waalre: het gaat om staal. Je kunt de steunbalken ter plekke bekijken. Daarvoor kun je je melden bij de uitvoerder op de Koningin Julianalaan. De ontwerper mag naar eigen inzicht ondergeschikte materialen aan het ontwerp toevoegen. - De ondergrond van het kunstwerk bestaat voornamelijk uit bosgras. Funderingen en andere verhardingen moeten zo veel mogelijk opgaan in het landschap. - Het kunstwerk moet vandalismebestendig zijn. - Het kunstwerk mag tot 7.00 m hoog zijn. Meer weten? Meer informatie over bijvoorbeeld de precieze locatie waar het kunstwerk komt te staan, afbeeldingen van de omgeving en overige voorwaarden staan op www.nieuwhuisvoorwaalre.nl en op www.waalre.nl bij "Nieuws". Aanvullende vragen zullen wij beantwoorden op de website. U kunt ook bellen naar het GemeenteContactCentrum via tel: 040-2282500.


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Dido de Beer
OnderwerpSolo expositie Dido de Beer Portretten
OmschrijvingHet enthousiasme waarmee Dido de Beer over haar werk praat is aanstekelijk, net als het enthousiasme waarmee haar honden door het atelier dollen trouwens. Ze portretteert artiesten van wereldfaam en exposeerde daarmee al in Londen, München en Malmö en vanaf 14 augustus bij Brasserie De Bank in Harderwijk. Terwijl we over de ontwikkeling van haar stijl praten, kijken Jim Morrison, Amy Winehouse en Ed Sheeran ons ongegeneerd aan. Naast muzikanten schildert Dido ook filmsterren. Als afgestudeerd grafisch vormgever werkte ze jaren voor tijdschriften als Cosmo en Knippie. Die achtergrond is heel goed terug te zien in haar huidige stijl. Met slechts drie of vier kleuren (zwart, wit, grijs en soms een accentkleur) weet ze een persoonlijkheid te vatten. Vanaf 14 augustus t/m 6 november zijn de portretten van pop iconen en filmsterren te zien bij Brasserie de Bank in Harderwijk.
Meer informatiedidodesign.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door CtB
OnderwerpZomertentoonstelling Zuiderhout
OmschrijvingIn verpleeghuis Zuiderhout te Haarlem vindt een zomertentoonstelling plaats van Coby ten Berge-Wolters. 40 x Coby! Kleurrijke stadsgezichten, reisindrukken en meer in acryl en aquarel. Samen met de haarlemse Hout een heerlijk dagje uit : - ) . De tentoonstelling loopt tot 17 september.


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Els Bleijenberg
Onderwerp7 en 8 oktober Kunstroute Kralingen
OmschrijvingTwee dagen lang kunst op een mooie locatie in Rotterdam. Mijn 'keramiek met een glimlach' deelt de locatie (ProRege) met schilderijen en beelden van steen.
Meer informatiekunstroutekralingencrooswijk.nl/site


Oproep of aanbieding
Geplaatst door BAM-Crea by Heleen
OnderwerpAtelier ruimte gezocht Zoetermeer
OmschrijvingOmdat ik nu nog vanuit huis werk en de werken en materialen her en der verspreid daarin staan, ben ik op zoek naar een lichte en betaalbare atelier ruimte omgeving Zoetermeer.
Meer informatiebam-crea.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Eleonore Broekhuijsen
OnderwerpVoor kunstenaars die behoefte hebben aan een nieuwe impuls impuls om te schilderen met Vedic Art
OmschrijvingHeb je een nieuwe impuls nodig om het creatieve werk dat je doet als kunstenaar te laten doorgroeien? Verlang jij er naar meer te schilderen maar komt het er niet (voldoende) van? Zoek je naar een manier om vrijer en (nog) meer vanuit jezelf te werken? Of ben je vooral op zoek naar een stuk verdieping in jouw ontwikkeling en in jouw werk? Of je nu de kunstacademie achter de rug hebt, lessen bij kunstenaars hebt gevolgd of autodidact bent, je hebt als creatieveling 'voeding' nodig om door te blijven gaan en nieuwe wegen in te slaan. Krijg je die niet voldoende, dan kom je tot stilstand, dan lijkt het alsof jouw bron opdroogt. Vedic Art is een methode die je helpt om bij jezelf te komen en heel authentiek uiting te geven aan wat er in jou leeft. Het nodigt je uit om weer stem te geven aan de kunstenaar in jou die zich misschien een beetje is gaan aanpassen aan de verwachtingen van de buitenwereld. Of die misschien haar of zijn mond is gaan houden uit angst om iets te maken dat niet 'goed' is. Of gekweld wordt door twijfel over het nut van 'nog een schilderij', want er is al zoveel gemaakt. Bij Vedic Art ga je spelend en onderzoekend aan de slag, met jouw favoriete kleuren en op jouw manier. Het is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij baseerde zich op oude Vedische wijsheden, aangevuld met waardevolle ideeën uit de wereld van de moderne beeldende kunst. Uitgangspunt is dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig is. In de woorden van Curt: 'Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen, het helpt je te herinneren hoe jij schildert' Tijdens de cursus krijg je inspirerende voorstellen om te gaan tekenen en schilderen. Je werkt aan de hand van 17 Vedische principes of stappen die je helpen bij het proces van schilderen en bij de ontwikkeling van jouw creativiteit. Kunst wordt levenskunst: je maakt jouw eigen kleurrijke reis door jouw schilderijen. Dit is wat deelnemers van de basiscursus schrijven: 'Een nieuw startpunt waarbij ik eindelijk weer van mezelf mag schilderen'. 'Vedic Art zorgt ervoor dat ik uit mijn gewone patroon kom, door het schilderen kom ik op een nieuw spoor voor mijzelf'. De cursussen Vedic Art vinden plaats in de Hoeksche Waard, ten zuiden van Rotterdam. Een mooie plek waar het weidse landschap en de stilte een oase van rust bieden. Bij mooi weer zetten we de ezels buiten. Kijk voor informatie over Vedic Art en de cursussen op de website. Of stuur een email naar Eleonore: eleonore@vedicartcentrum.nl
Meer informatiehttps://www.vedicartcentrum.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door BRUYN, HELNA DE
OnderwerpExpositie '5x5 Small Art'
OmschrijvingVan 1 juli - 27 augustus 2017 exposeren 175 kunstenaars uit heel Nederland ieder 5 kunstwerkjes van maximaal 5 cm. (buitenbaat max. 10 cm.). Een gevarieerde mix van portretjes, stillevens, dieren, surrealistisch en abstract werk. Galerie TERRATORIUM, Dorpsstraat 12 in Zoetermeer. Geopend van woensdag t/m zondag van 13-17 uur. Opening: 1 juli 15 - 18.00 uur.
Meer informatiewicaho.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Francien Heussen
Onderwerpzomerexpositie gallery roscamputs
Omschrijving25 juli t/m 2 september Deze zomer drie vrouwelijke in Limburg woonachtige kunstenaars met schilderijen en beelden; dames met elk een eigen persoonlijke expressie. Zij verschillen sterk in achtergrond en loopbaan. Francien Heussen zoekt naar de kracht van het driedimensionale en naar een dialoog tussen schilderij en beeld. Hierbij maakt zij een intuïtief gebruik van diverse materialen, die gezamenlijk een mysterieus eindresultaat opleveren. ? De schilderijen van Jenny King vertellen elk een verhaal; ze willen met u communiceren. Jenny, geboren en getogen in Londen studeerde daar linguïstiek, met als bijvakken kunst en drama. Communicatie is het sleutelwoord in haar kunst. Haar schilderijen communiceren met de kijker. Door vorm, lijn en kleur te combineren wil ik een werk creëren dat iets 'zegt' tegen de toeschouwer. Mariet van Zundert startte haar kunstloopbaan met schilderwerk, maar door nieuwsgierigheid en interesse is het beeldhouwen op haar pad gekomen.Iets neerzetten dat boeiend genoeg is om verrassende dingen te laten ontstaan.' Zij exposeert hier haar markante beeldhouwwerken, die telkens tot iets moois groeien onder haar handen.
Meer informatiegalleryroscamputs.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door AH-ART
OnderwerpBedrijfsruimte te huur in Alkmaar
OmschrijvingIk bied een gedeelte van mijn bedrijfsruimte op de begane vloer van circa 50 m2 in Alkmaar (Beverkoog) te huur aan voor ? 275,00 per maand plus energiekosten. Nadere informatie via info@ah-art.nl
Meer informatieah-art.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Silvia Janse
OnderwerpKunst in Ootmarsum
OmschrijvingOp 25, 26 en 27 augustus is er een driedaags kunstevenement in Ootmarsum. Ik zal een deel van mijn werk presenteren, een inkijkje zie www.silviajanse.nl
Meer informatiekunstinootmarsum.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Elly Maessen
OnderwerpExpositie Studio 28 te Apeldoorn Elly Maessen en Margriet Nijenhuis
OmschrijvingVan 30 juli t/m 31 augustus exposeren Elly Maessen en Margriet Nijenhuis samen hun schilderijen in Studio 28 te Apeldoorn, onder de titel 'Beauty in the world'. Info over openingstijden e.d. op www.studio-28.nl, @studio28apeldoorn op fb. en op
Meer informatieellymaessen.com


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Anne Mannaerts
OnderwerpOpen call Mathilde event
OmschrijvingOpen call voor deelname aan het Mathilde (Willink) event op 7 juli 2018 De open call is gericht aan: Beroeps beeldende Kunstenaars, fashion Designers, Textielkunstenaars ,performance Kunstenaars, Poëten, Streetartists en publieke portret tekenaars te denken aan sneltekenaars of karikaturisten. Cocktailshakers en culinaire neuzen. Wie was Mathilde Willink? Vele oud Terneuzenaren en Nederlanders weten wie deze "Muze" in de Nederlandse kunst scène was. De gemeente Terneuzen heeft gehoor gegeven om haar een welverdiende plek in haar geboorte stad te geven. Met een benoeming van een straat, plein of park. Al geruime tijd in de vrije Kunst en culturele historische scène van Terneuzen zijn enthousiastelingen bezig "Mathilde" in haar geboorte stad Terneuzen te vereeuwigen. En we lobbyen voor een standbeeld aan de schelde, waar Mathildes blik gericht is op Amsterdam. We zijn trots op deze Terneuzense Muse en kunst icoon, die haar tijd ver vooruit was. Ze is het synoniem van de vrije creatief scheppende geesten en Kunsten voor Terneuzen en streven ernaar een inspirerend en kunstzinnig feestelijk herdenking's event op haar 80 ste verjaardag 7 juli 2018 mogelijk te maken met een verjaardags fuif die nog lang nagalmt met alle facetten die Mathilde deelde. Dat heet Kunst, Performance, Fashion and sence pour Femme. Vandaar onze Open call..als event- kado voor Mathilde en haar geboorte stad Terneuzen. Zeeuws-Vlaanderen Voor meer informatie en opgave zie de website: https://elabyart.wixsite.com/mathilde
Meer informatiehttps://elabyart.wixsite.com/mathilde


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Ria van der Meulen
OnderwerpExpositie bij Delft Solids Solutions
OmschrijvingBij Delft Solids Solutions in Wateringen is een expositie ingericht in enkele ruimtes. Vooral de ruimtes waar cursussen en seminars worden gehouden zijn hiervoor gekozen. Delft Solids Solutions is een laboratorium dat zich bezig houdt met het karakteriseren van fysische eigenschappen van materialen en oplossen van vraagstukken in de analytische materiaalwetenschap. Een totaal andere wereld dus. Deze expositie biedt de bezoekers even een kans, zich los te maken van de ingewikkelde materie van de wetenschap. * Adres: Delft Solids Solutions, Molenweer 2, 2291 NR Wateringen. * http://www.solids-solutions.com/ * De expositie is op werkdagen van 10 tot 16 uur te bezichtigen.
Meer informatieriamschilderingen.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Marianne Yvonne Neijhuis
Onderwerpsolo-expositie stadsgezichten
Omschrijvingbij de meest innovatieve expositie ruimte te Enschede, expo stadsgezichten t/m ein sept 2017. bij Haar&Kunst , Blijdensteinlaan 20 te Enschede. expo bij Hilton Rotterdam met kleurrijke abstracte werken van Rotterdam net afgesloten.zie kunstwerken.
Meer informatieexpodinkelland.nl


Oproep of aanbieding
Geplaatst door Marijke Traast-Bos
OnderwerpBeeldenkunst op het terrein van emelatelier te Vollenhove
OmschrijvingVan 17 september tot 15 oktober exposeren diverse kunstenaars hun objecten op het natuurterrein van emelatelier te Vollenhove. Via een wandelgraspad is het terrein toegankelijk vanaf de provincialeweg naast Oppen Swolle 32. Het gebied is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het thema van dit jaar is 'Weerklank".Eerste
Vorige
pagina 1 van 1
Volgende
Laatste
Kunstliefhebbers

 

Kunstenaars

Ckaart - Kunst en Cultuur met korting